Το Ενεργειακό Γραφείο Κύπρου υποστηρίζει τις προσβάσιμες και χωρίς αποκλεισμούς πόλεις και κοινότητες, οι οποίες χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και εξυπηρετούν τις ανάγκες όλων των ανθρώπων. Σας προσκαλούμε, λοιπόν, να επισκεφτείτε το Γραφείο μας (Οδός Λεύκωνος 2-12, Τ.Κ. 1011, Λευκωσία, Κύπρος) χρησιμοποιώντας εναλλακτικά μέσα, με χαμηλότερο περιβαλλοντικό αντίκτυπο, όποτε είναι δυνατόν! Ποια είναι αυτά και πώς να τα χρησιμοποιήσετε για την πρόσβασή σας στις εγκαταστάσεις μας; Δείτε πιο κάτω!

Πρόσβαση με αναπηρικό αμαξίδιο:
– Είσοδος από τα γραφεία μας στην οδό Λεύκωνος, Αριθμός 2. Το ισόγειο των εγκαταστάσεων μας σε αυτή την πτέρυγα είναι προσβάσιμο για άτομα με κινητικές αναπηρίες και διαθέτει αποχωρητήριο ειδικά σχεδιασμένο και εξοπλισμένο για αυτά.

Υποσημείωση: Στην παρούσα φάση, εργοτάξιο στην περιοχή εμποδίζει τη διεύλευση τροχοκαθισμάτων στο πεζοδρόμιο. Αν σκοπεύετε να επισκεφτείτε τα Γραφεία μας με τροχοκάθισμα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να προσθέσουμε βοηθητική ράμπα.
Πρόσβαση με ποδήλατο:
– Είσοδος από τα γραφεία μας στην οδό Λεύκωνος, Αριθμός 6. Στην είσοδο αυτής της πτέρυγας των εγκαταστάσεων μας υπάρχει χώρος στάθμευσης για 2 ποδήλατα. Για τους ποδηλατόδρομους της Λευκωσίας, επισκεφτείτε τον σχετικό χάρτη που ετοίμασε το Ενεργειακό Γραφείο Κύπρου, πατώντας εδώ.

 
Πρόσβαση με το λεωφορείο:
– Το Γραφείο μας απέχει 30 μέτρα από τη στάση λ1 (Νικοκλέους-Φανερωμένη) και 9 λεπτά με τα πόδια από την Κεντρική Στάση Λεωφορείων (Πλατεία Σολωμού). Δείτε το σχετικό διαγράμμα πιο κάτω. 
Πρόσβαση με το αυτοκίνητο:
– Διαθέσιμοι δημόσιοι χώροι στάθμευσης έξω από την εντός των τειχών πόλης της Λευκωσίας βρίσκονται στην οδό Ομήρου, στους προμαχώνες Τρίπολης και Κωνστάντζα και στην τάφρο D’Avilla.
– Στην εντός των τειχών πόλη της Λευκωσίας και σε κοντινή απόσταση από το Γραφείο μας βρίσκονται δύο υπόγειοι χώροι στάθμευσης: ο Δημοτικός Χώρος Στάθμευσης “Φανερωμένη” στην οδό Αισχύλου και άλλος ένας στην οδό Νικοκλέους. Δείτε το σχετικό διάγραμμα πιο κάτω.
– Στην εντός των τειχών πόλη της Λευκωσίας και σε κοντινή απόσταση από το Γραφείο μας υπάρχουν επίσης παράλληλοι χώροι στάθμευσης επί της οδού Λεύκωνος μέγιστης διάρκειας 30 λεπτών.

Υποσημείωση: Για την άφιξή σας στο Γραφείο μας μαζί με συναδέλφους, συνιστούμε τη μαζική επιβίβαση (carpool), τόσο για εξοικονόμηση ενέργειας, όσο και για μείωση της ηχητικής και ατμοσφαιρικής ρύπανσης και αποφυγή της κυκλοφοριακής συμφόρησης στο ιστορικό κέντρο της πόλης.
Διάγραμμα περιοχής Ενεργειακού Γραφείου Κύπρου (Οδοί Αισχύλου, Λεύκωνος και Νικοκλέους)

Για τους επισκέπτες μας από το εξωτερικο

Υπάρχουν δύο διεθνείς αερολιμένες στο νησί · ένας στην Λάρνακα και ένας στην Πάφο. Τα Γραφεία μας βρίσκονται σε κοντινότερη απόσταση από τον Διεθνή Αερολιμένα Λάρνακας, το κυρίως αεροδρόμιο του νησιού. Το αεροδρόμιο Ercan, που βρίσκεται στην κατεχόμενη περιοχή της Κύπρου, στο βόρειο τμήμα του νησιού, αναγνωρίζεται μόνο από την Τουρκία και δεν υπάγεται στη δικαιοδοσία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Από τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, και νοουμένου ότι δεν οδηγείτε αυτοκίνητο, υπάρχουν δύο τρόποι για να φτάσετε στη Λευκωσία, όπου βρίσκονται τα Γραφεία μας:

Με λεωφορείο προς την Κεντρική Στάση Λεωφορείων (Πλατεία Σολωμού):
– Από τον Διεθνή Αερολιμένα Λάρνακας το κόστος του λεωφορείου με την εταιρεία Kapnos Airport Shuttle ανέρχεται στα €9 και η διαδρομή διαρκεί 40 λεπτά
– Από τον Διεθνή Αερολιμένα Πάφου το κόστος του λεωφορείου με την εταιρεία Kapnos Airport Shuttle ανέρχεται στα €16 και η διαδρομή διαρκεί 100 λεπτά

Η στάση της Kapnos Airport Shuttle βρίσκεται λίγο έξω από το κέντρο της Λευκωσίας. Από εκεί, είναι περίπου μισή ώρα με τα πόδια μέχρι το ιστορικό κέντρο της πόλης, όπου στεγάζονται τα Γραφεία μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να περπατήσετε 5 λεπτά μέχρι τη λεωφόρο Λεμεσού (διασταυρώνοντας τη γέφυρα) και να πάρετε ένα αστικό λεωφορείο (γραμμή 3, 4 ή 5) προς την πλατεία Σολωμού. Το εισιτήριο του λεωφορείου κοστίζει €2 και πληρώνεται με μετρητά στον οδηγό. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα των Δημόσιων Συγκοινωνιών Κύπρου.

 
Με ταξί:
– Από τον Διεθνή Αερολιμένα Λάρνακας το κόστος του ταξί ανέρχεται στα €50 – €60
– Από τον Διεθνή Αερολιμένα Πάφου το κόστος του ταξί ανέρχεται στα €120 – €140

Για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστείτε κατά την πρόσβαση της στο Γραφείο μας, παρακαλούμε καλέστε στο (+357) 22 667 716.