Δράσε μαζί μας και Εξοικονόμησε Ενέργεια στο Σπίτι σου!

Η προσπάθεια εξοικονόμησης ενέργειας, άρα και μείωσης των λειτουργικών μας εξόδων, χωρίς ωστόσο να θυσιάζεται η οικιακή ενεργειακή μας άνεση, αποτελεί μία από τις κύριες προκλήσεις της εποχής μας. Γνωρίζοντας, για παράδειγμα, ότι περίπου το 60% των χρημάτων που δαπανούμε για τους λογαριασμούς ενέργειας προέρχεται από το οικιακό μας σύστημα θέρμανσης και ψύξης, είτε αυτό αφορά σε ένα σύγχρονο και πιο αποδοτικό σύστημα, είτε σε μία όχι και τόσο οικονομική μέθοδο θέρμανσης, καθιστά απαραίτητες κάποιες έστω και μικρές παρεμβάσεις, μέσω των οποίων θα επιτευχθεί η επιθυμητή εξοικονόμηση.

Η πλατφόρμα ACT4ECO επιχειρεί να παρουσιάσει απλές και ανέξοδες «έξυπνες» λύσεις για την ορθή και πιο αποδοτική διαχείριση της ενέργειας του σπιτιού μας, ώστε να εξασφαλίσουμε το αυτονόητο – ένα άνετο σπιτικό περιβάλλον, μειώνοντας ταυτόχρονα τα έξοδά μας αλλά και τις εκπομπές CO2. Πρόκειται για μία δυναμική πλατφόρμα ηλεκτρονικής εκπαίδευσης, η οποία αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου (HORIZON 2020) «Energy Conscious Consumers -ECO2», και η οποία μέσα από «έξυπνες» προτάσεις οικιακών βελτιώσεων ενεργειακής απόδοσης και καινοτομίες, βοηθά τους χρήστες να εξασφαλίσουν σταθερό ενεργειακό κόστος και να αυξήσουν την εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι τους. Πώς; Συμμετέχοντας στις 5 σημαντικές Δράσεις που έχουν αναπτυχθεί από τους ειδικούς σε θέματα ενέργειας και προστασίας του καταναλωτή!

Η πλατφόρμα είναι ήδη διαθέσιμη σε 9 Ευρωπαϊκές χώρες/γλώσσες (Βέλγιο, Βουλγαρία, Δανία, Φινλανδία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ιταλία, Λιθουανία και Πορτογαλία) και αριθμεί περισσότερους από 5.000 χρήστες. Το ταξίδι της στην Κύπρο ξεκίνησε με την συνεργασία του Ενεργειακού Γραφείου Κύπρου και της Hebes Intelligence, αποσκοπώντας στην παροχή τεχνογνωσίας/γνώσης ενδυνάμωσης του ρόλου των πολιτών ως καταναλωτές ενέργειας και στην υιοθέτηση μίας συνετής ενεργειακής συνείδησης και συμπεριφοράς μέσω της έγκυρης ενημέρωσής τους σε θέματα ενεργειακής εξοικονόμησης. Δράσε μαζί μας, λοιπόν, και γίνε ένας «έξυπνος» καταναλωτής ενέργειας! Εγγράψου σήμερα στην πλατφόρμα: https://act4eco.eu/

Μάθετε Περισσότερα:

Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Σοφία Θεοδωροπούλου, stheodo@hebes.io