Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα EUREM είναι ένα τυποποιημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για Ευρωπαίους Διαχειριστές Ενέργειας, (European Energy Manager – EUREM: Άτομα που απασχολούνται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις – ΜΜΕ σε θέματα ενέργειας), που συνδυάζει θεωρητικά μαθήματα, ασκήσεις, προσωπική εκμάθηση και πρακτική εργασία σε θέματα ενέργειας. Επιπρόσθετα, παρέχει στους καταρτιζόμενους πρόσβαση σε ένα ευρωπαϊκό δίκτυο αποφοίτων του EUREM, με σκοπό την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών.

Η Διάρκεια του Προγράμματος Είναι:

90 ώρες (οι 10 είναι δωρεάν) και πραγματοποιείται συνήθως 1 φορά τον χρόνο.

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Απευθύνεται:

Σε άτομα που χειρίζονται τα ενεργειακά θέματα εντός της επιχείρησης/ οργανισμού τους και κυρίως σε άτομα που εργάζονται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, από τον τομέα των μεταποιητικών βιομηχανιών, σε ξενοδοχειακές μονάδες, αλλά και σε δήμους/ κοινότητες.

Τα άτομα αυτά πρέπει να είναι μηχανικοί ή απόφοιτοι ανώτερων τεχνολογικών ιδρυμάτων, με τουλάχιστον 2 χρόνια εμπειρία στη θέση χειρισμού θεμάτων ενέργειας ή συναφών θεμάτων, εντός της επιχείρησης/ οργανισμού τους.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στηρίζεται σε πρότυπο εκπαιδευτικό υλικό που αναπτύχθηκε στη Γερμανία, από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Νυρεμβέργης.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα EUREM έχει υλοποιηθεί σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, με αποτέλεσμα την επιτυχή εκπαίδευση περισσότερων από 4.000 Ευρωπαίων Διαχειριστών Ενέργειας, μέχρι σήμερα. Πολλές χώρες εκτός Ευρώπης ενδιαφέρθηκαν για την υιοθέτηση και υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος, με συνέπεια πλέον, το πρόγραμμα EUREM να καταστεί ένα διεθνές τυποποιημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Πιστοποιητικό European Energy Manager (EUREM):

Θα δοθεί στους συμμετέχοντες οι οποίοι θα παρακολουθήσουν με επιτυχία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα EUREM, θα εκπονήσουν και θα παρουσιάσουν τη γραπτή εργασία (αποτελεί το 50% της συνολικής βαθμολογίας) και θα επιτύχουν στις γραπτές εξετάσεις (αποτελεί το 50% της συνολικής βαθμολογίας). Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να συγκεντρώσουν, τόσο στη γραπτή εργασία, όσο και στις γραπτές εξετάσεις, το 50% της βαθμολογίας τους αντίστοιχα.

Για περισσότερες πληροφορίες για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα EUREM, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.energymanager.eu.

Το Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών είναι ο αποκλειστικός εκπαιδευτικός φορέας για την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος EUREM στην Κύπρο, αφού έχει υπογράψει συμφωνία αποκλειστικής συνεργασίας με την Κοινοπραξία EUREM.


Φωτογραφίες από τις απονομές των Πιστοποιητικών European Energy Manager (EUREM) στην Κύπρο

IMG_2721

Φωτογραφίες από Εκπαιδευτικές Επισκέψεις

1     20160616_150302    20160630_152036

20160621_150352

Μάθετε Πρώτοι! Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε έγκαιρη ενημέρωση μέσω ηλεκτρονικών ενημερωτικών μηνυμάτων για τα σεμινάρια και τις άλλες δράσεις του Ενεργειακού Γραφείου, παρακαλούμε όπως εγγραφείτε στο μηνιαίο Ενημερωτικό μας Δελτίο, στο τέλος αυτής της σελίδας.