Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Πολιτικές και Εισηγήσεις για την Εξοικονόμηση Ενέργειας | Ενεργειακή Διαχείριση – Ενεργειακή Απόδοση – Τοπικά Σχέδια Δράσης

5 Απριλίου 2019 @ 08:30 - 14:00

Το Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, σας προσκαλούν στην ενημερωτική ημερίδα «Πολιτικές και Εισηγήσεις για την Εξοικονόμηση Ενέργειας | Ενεργειακή Διαχείριση – Ενεργειακή Απόδοση – Τοπικά Σχέδια Δράσης», την Παρασκευή 5 Απριλίου 2019, στο Πολιτιστικό Κέντρο Στροβόλου.

Αναδρομή
Με αφορμή το παγκόσμιο φαινόμενο της Κλιματικής Αλλαγής, που αφορά πλέον όλους αφού επηρεάζει το περιβάλλον στο οποίο ζούμε και κατ’ επέκταση τον τρόπο διαβίωσής μας, διοργανώνουμε αυτή την ημερίδα με στόχο να ενημερώσουμε, αλλά και να ευαισθητοποιήσουμε τα ενδιαφερόμενα μέρη για τη σημαντικότητα της ενεργειακής απόδοσης και διαχείρισης. Η ενεργειακή απόδοση των κτιρίων συμβάλλει άμεσα και έμμεσα στην εξοικονόμηση ενέργειας και φυσικών πόρων, καθώς και στην αντιμετώπιση και την προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή. Μέσα από τις παρουσιάσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της ημερίδας, οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για θέματα ενεργειακής αναβάθμισης, εκμετάλλευση Α.Π.Ε και πρακτικές εξοικονόμησης ενέργειας, που θα μας φέρουν πιο κοντά στους εθνικούς μας στόχους για το 2020 και θα μας προετοιμάσουν για αυτούς του 2030. Επίσης, μέσα από την ημερίδα, θα αναδειχθεί ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο θέμα της Κλιματικής Αλλαγής, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, αλλά και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται.

Γιατί πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή;
Με τη συμμετοχή σας στην ημερίδα, θα έχετε την ευκαιρία να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν στην Ενεργειακή Απόδοση, την Ενεργειακή Διαχείριση και τις Πολιτικές/Στρατηγικές με τις οποίες υποστηρίζονται περαιτέρω δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας. Θα αντλήσετε γνώση του πώς να διαχειριστείτε την ενέργεια που καταναλώνετε και πώς να επιτύχετε ενεργειακές αναβαθμίσεις, και θα λάβετε απλές συμβουλές για εξοικονόμηση ενέργειας χωρίς κόστος. Τέλος, θα έχετε την ευκαιρία να συζητήσετε και να ανταλλάξετε απόψεις τόσο με τους ομιλητές όσο και μεταξύ σας.

Σε ποιους απευθύνεται;

• Τοπικές Αρχές
• Δημόσιους Οργανισμούς & Φορείς στον τομέα της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος
• Συμβούλους Μηχανικούς & Μελετητές
• Ευρύτερο Κοινό

Κόστος Συμμετοχής:
Η διοργάνωση της ημερίδας συγχρηματοδοτείται στο πλαίσιο της υλοποίησης των έργων ‘Compete4SECAP’, ‘Local4Green’, ‘ENERJ’, ‘TEESCHOOLS’, ‘VIOLET’ και ως εκ τούτου η συμμετοχή στην ημερίδα είναι δωρεάν.

Γλώσσα παρουσιάσεων:
Ελληνικά

Για να δείτε την Ημερησία Διάταξη, πατήστε εδώ.

Για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας πατήστε εδώ, ή συμπληρώστε και στείλτε μας την αίτηση συμμετοχής στον παραπάνω σύνδεσμο.

Τελευταία ημέρα δήλωσης συμμετοχών είναι η Τετάρτη, 3 Απριλίου 2019. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στο Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών στα τηλέφωνα: 22-667716, 22-667726 και στο τηλεομοιότυπο: 22-667736.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
5 Απριλίου 2019
Ώρα:
08:30 - 14:00
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση
, , ,

Διοργανωτές

Cyprus Energy Agency
Cyprus Energy Agency

Χώρος Διεξαγωγής

Πολιτιστικό Κέντρο Στροβόλου
Αρχιεπισκόπου Κυπριανού 34
Λευκωσία, Στρόβολος 2059 Κύπρος
+ Χάρτης Google
Τηλέφωνο:
22 311 534
Ιστότοπος:
http://culturalcenterofstrovolos.org.cy/