Site Loader
Λεύκωνος 2-12, 1011 Λευκωσία
Λεύκωνος 2-12, 1011 Λευκωσία

Ο νεανικός διαγωνισμός κλιματικής καινοτομίας, Young Climathon Cyprus 2022, πλησιάζει! Αν είσαι νέος/νέα 12-18 ετών, δήλωσε συμμετοχή και γίνε μέρος της αλλαγής, προτείνοντας λύσεις με στόχο τη μείωση του αντίκτυπου της βιομηχανίας της μόδας (ρούχα, καλλυντικά, κοσμήματα και αξεσουάρ) και των υφασμάτων (π.χ., λευκά είδη, ταπετσαρίες) στο περιβάλλον, προσεγγίζοντας το μοντέλο της Κυκλικής Οικονομίας.

Τον διαγωνισμό Young Climathon φέρνουν στην Κύπρο για 3η συνεχή χρονιά, το Ενεργειακό Γραφείο Κύπρου και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, στο πλαίσιο της δράσης του προγράμματος Young Innovators, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό δίκτυο, EIT Climate-KIC. H φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου, και ώρα 9:00-13:00, στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

ΔΟΜΗ

Στη διάρκεια του διαγωνισμού, θα εργαστείτε σε ομάδες 4-6 ατόμων* και αξιοποιώντας τα εργαλεία του προγράμματος Young Innovators, θα κληθείτε να αναπτύξετε καινοτόμες και βιώσιμες λύσεις για να μειώσετε τον αντίκτυπο της Βιομηχανίας της Μόδας και των Υφασμάτων στο περιβάλλον. Αυτό, προσεγγίζοντας το μοντέλο της Κυκλικής Οικονομίας, που φιλοσοφία του είναι να μεγιστοποιεί τον κύκλο ζωής των προϊόντων και ταυτόχρονα, να εξοικονομεί πολύτιμους πόρους.

Για να το πετύχετε, εμπειρογνώμονες και επιχειρηματίες του κλάδου θα βρίσκονται μαζί μας, για να μοιραστούν μαζί σας την εμπειρία τους. Παράλληλα, θα μπορείτε να σερφάρετε στο διαδίκτυο για να αντλήσετε έμπνευση και πληροφορίες για να διαμορφώσετε τις λύσεις σας, οπότε μην ξεχάσετε να προμηθευτείτε τα κινητά σας τηλέφωνα ή/και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές σας.

Κάθε ομάδα θα έχει δύο (2) ώρες στη διάθεσή της για να επινοήσει και να δομήσει την ιδέα της. Στη συνέχεια, θα κληθεί να την παρουσιάσει ενώπιον Κριτικής Επιτροπής, η οποία θα αξιολογήσει όλες τις ιδέες και θα επιλέξει δύο νικήτριες ανά σχολική βαθμίδα (Γυμνάσιο και Λύκειο). Συνολικά, δηλαδή, θα προκύψουν τέσσερις νικήτριες ομάδες.

ΤΙ ΚΕΡΔΙΖΩ;

Συμμετέχοντας στον διαγωνισμό διεκδικείς χρηματικά και άλλα έπαθλα, καθώς επίσης, Πιστοποιητικό Συμμετοχής που σε εντάσσει στην τρίτη γενιά Νεαρών Καινοτόμων του προγράμματος στην Κύπρο! Παράλληλα, αποκομίζεις ουσιαστική και πολύτιμη γνώση για το φαινόμενο της Κλιματικής Αλλαγής και τις επιπτώσεις της, όπως τις αντιμετωπίζουν ή/και μελετούν άνθρωποι του κλάδου, και ενισχύεις τη συστημική σου σκέψη και τη δημιουργικότητά σου στην επίλυση προβλημάτων.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ;

Δηλώσεις συμμετοχών θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου, μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας που θα βρεις εδώ. *Σημειώνεται ότι όσοι ενδιαφερόμενοι δεν έχουν σχηματίσει ακόμα την ομάδα τους, θα μπορέσουν να το πράξουν την ημέρα του διαγωνισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες, ακολούθησε μας στο Facebook, ή επικοινώνησε μαζί μας:

  • Σούλλα Καρρά soulla.karra@cea.org.cy – 22667840
  • Στέλιος Γιατρός stylianos.yiatros@cut.ac.cy – 25002094