Αρχική / Τελευταία Νέα / Yenesis – Youth Employment Network for Energy Sustainability in Islands

Yenesis – Youth Employment Network for Energy Sustainability in Islands

Το Ενεργειακό Γραφείο γιορτάζει την επιτυχία της έγκρισης του Ευρωπαϊκού Έργου Yenesis, “Youth Employment Network for Energy Sustainability in Islands”, συνολικού προϋπολογισμού 2.8 εκατομμυρίων ευρώ. Στο εν λόγω έργο, το Ενεργειακό Γραφείο είναι ο συντονιστής μίας κοινοπραξίας 10 οργανισμών όπου μέσα από μία σειρά δράσεων εκπαίδευσης, καθοδήγησης και τοποθέτηση σε θέσεις εργασίας, θα στηρίξει την αντιμετώπιση της ανεργίας νέων πτυχιούχων προωθώντας τα πράσινα επαγγέλματα στα νησιά της Ευρώπης.

Οι τέσσερεις βασικοί τομείς με τους οποίους θα καταπιαστεί το έργο είναι η ενεργειακή απόδοση, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ο βιώσιμος τουρισμός και οι βιώσιμες μεταφορές. Έμφαση επίσης θα δοθεί στη νεανική επιχειρηματικότητα και την καινοτομία.

Οι φορείς που συμμετέχουν στο έργο είναι οι Møre and Romsdal County Authority (ΝΟ), Network of Sustainable Greek Islands (GR), Association of Estonian Islands (EE), Regional Agency for Energy and Environment of the Autonomous Region of Madeira (PU), The International Centre for Sustainable Development of Energy, Water and Environment Systems (HR), Sapienza University of Rome (IT), Canary Islands Institute of Technology (ES), Frederick University (CY) and Chrysalis LEAP Limited (CY). Η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από το EEA and Norway Grants Fund for Youth employment.

Περισσότερες λεπτομέριες για το έργο και τους τρόπους που μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να εμπλακούν και να επωφεληθούν, θα ανακοινωθούν τους επόμενους μήνες.

x

Δείτε Επίσης

ΗΑΡΡΕΝ, ένα έργο που ενδιαφέρει όλους!

Προώθηση των ριζικών ανακαινίσεων κτιρίων στη Μεσόγειο Το HAPPEN στοχεύει στην τόνωση της αγοράς στον τομέα των κτιριακών ανακαινίσεων στην περιοχή της Μεσογείου, ούτως ώστε ...