Οδός Λεύκωνος 10-12, 1011 Λευκωσία

Το Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών, στα πλαίσια υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Αθλητικές εγκαταστάσεις σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας», N0E Sport Facilities, διοργανώνει θεματική επίσκεψη στην πόλη του Eindhoven, της Ολλανδίας στις 8-9 Σεπτεμβρίου 2016.

Στην επίσκεψη θα παρευρεθούν εκπρόσωποι του Δήμου Λευκωσίας, Δήμου Αγλαντζιάς και της Υπηρεσίας Ενέργειας. Θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν το μεγαλύτερο κλειστό ολυμπιακό κολυμβητήριο της Ευρώπης, το “Pieter van de Hoogenband Swimming stadium”, το κέντρο ερευνών φωτισμού της phillips, να επιμορφωθούν από σχετικές παρουσιάσεις και συναντήσεις και να ανταλλάξουν απόψεις με ειδικούς.

Το έργο «Αθλητικές Εγκαταστάσεις Σχεδόν Μηδενικής Κατανάλωσης Ενέργειας – n0e Sport Facilities», στοχεύει στην αξιολόγηση της τρέχουσας ενεργειακής κατάστασης 18 αθλητικών εγκαταστάσεων στην ΕΕ και στον προσδιορισμό και εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογικών λύσεων για εξοικονόμηση ενέργειας, με στόχο την εξοικονόμηση πέραν του 50% της τρέχουσας καταναλισκόμενης ενέργειας. Ως αποτέλεσμα το έργο ‘n0e Sport Facilities’ προωθεί την δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας μέσω του σχεδιασμού και της προώθησης ενός ολοκληρωμένου πακέτου ανακαίνισης αθλητικών εγκαταστάσεων, το οποίο θα εμπεριέχει όλες τις διαθέσιμες μεθόδους/μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας και εφαρμογή τεχνολογιών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η κοινοπραξία του έργου αποτελείται από φορείς/οργανισμούς που προέρχονται από την Ιταλία, τη Δανία, την Πορτογαλία, την Ολλανδία, την Κροατία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Κύπρο (Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών). Σε κάθε χώρα έχουν επιλεγεί 3 έως 4 πιλοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις, με σκοπό να προταθούν και να υλοποιηθούν μέτρα βελτίωσης της ενεργειακής τους απόδοσης. Από την Κύπρο έχουν επιλεγεί το δημοτικό κολυμβητήριο Αγλαντζιάς, οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Συλλόγου Χαλκάνορα Ιδαλίου, το δημοτικό κολυμβητήριο Λευκωσίας και το Αθλητικό Κέντρο Κιτίου στη Λάρνακα (ΚΟΑ).

Για περισσότερες πληροφορίες για το έργο επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του έργου www.n0esport.eu ή επικοινωνήστε με το Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών στα τηλέφωνα 22667716 και 22667716 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο  info@cea.org.cy.

 

Post Author: