Οδός Λεύκωνος 10-12, 1011 Λευκωσία

Έργο HAPPEN

Συνεχίζοντας την περιβαλλοντική και ενεργειακή του πολιτική, ο Δήμος σε συνεργασία με το Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών[1], συμμετέχει στις δράσεις του έργου HAPPEN[2] και πρωτοπορεί εφαρμόζοντας ένα πιλοτικό τοπικό σχέδιο χορηγιών.

 

Πιλοτικές δράσεις

Στα πλαίσια του HAPPEN θα υλοποιηθούν ενεργειακές επεμβάσεις τόσο στο Δημοτικό Μέγαρο όσο και σε 3 κατοικίες στην επικράτεια του Δήμου για αύξηση της ενεργειακής τους απόδοσης. Για την επιλογή των κατοικιών ο Δήμος Στροβόλου, σε συνεργασία με το Ενεργειακό Γραφείο, προχωρά στην ανοικτή πρόσκληση προς όλους τους δημότες Στροβόλου. Οι συμμετέχοντες θα επιλεχθούν βάσει προκαθορισμένων κριτηρίων.

 

Αναμένεται πως τα πιλοτικά έργα στο Δήμο Στροβόλου θα ξεκινήσουν τέλος του δεύτερου έτους του έργου (2019) και θα ολοκληρωθούν κατά το τρίτο έτος υλοποίησης του έργου (2020).

 

Τοπικό Σχέδιο Χορηγιών

 • Αν είσαι ιδιοκτήτης κατοικίας στην επικράτεια του Δήμου Στροβόλου επωφελήσου:
  • χορηγία μέχρι και €2000 από το Δήμο.
  • δωρεάν ενεργειακή μελέτη από εμπειρογνώμονες για την αναβάθμιση της κατοικίας σου.
  • μειωμένο ΦΠΑ (5%) για εργασίες ανακαίνισης.
  • δυνατότητα αξιοποίησης του σχεδίου χορηγιών «Θερμομόνωση Οροφών Υφιστάμενων Κατοικιών» της Υπηρεσίας Ενέργειας.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και όρους και προϋποθέσεις πατήστε εδώ.

Για υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης πατήστε εδώ.

Για τα έγγραφα έντυπης αίτησης πατήστε εδώ.

 

 • Αν είσαι δημότης ή επιχειρηματίας και θέλεις να συμμετέχεις στα εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν πατήστε εδώ (O Σύνδεσμος  θα είναι διαθέσιμος αναλόγως των ημερομηνιών διεξαγωγής των εργαστηρίων).

 

 • Αν είσαι επιχείρηση και θες να συμβάλεις ή να υποστηρίξεις τις πιλοτικές δράσεις επικοινώνησε με το Δήμο Στροβόλου και την κα. Άννα Παντοπίου στο τηλέφωνο 22470313 και το email apantopiou@strovolos.org.cy .

 

Για οποιαδήποτε βοήθεια στη συμπλήρωση των αιτήσεων σαν ιδιοκτήτης κατοικίας, επικοινωνήστε με τον Στέλιο Κύπρου, Ενεργειακό Γραφείο, τηλ. 22667716, email: stelios.kyprou@cea.org.cy  . 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: Η τελευταία ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η 16η Νοεμβρίου 2018. Όσες αιτήσεις θα παραληφθούν εκτός αυτής της προθεσμίας δεν θα αξιολογηθούν. Αποδεκτές είναι και αιτήσεις με σφραγίδα ταχυδρομείου 16/11/2018.

 

Για περισσότερες πληροφορίες για το έργο: www.cea.org.cy/happen/

Twitter Account:  @HAPPEN_PROJECT

LinkedIn Account:  www.linkedin.com/company/happen-project/

 

[1] Διαχειριστής του έργου στην Κύπρο.

[2] “Holistic APproach and Platform for the deep renovation of the med residential build Environment”. Το έργο αυτό, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Έρευνας και Καινοτομίας ‘Ορίζοντας 2020’ και εστιάζει στην περιοχή της Μεσογείου, όπου στοχεύει στην τόνωση της αγοράς για ριζικές ενεργειακές αναβαθμίσεις κτιρίων με σκοπό να γίνουν Κτίρια Σχεδόν Μηδενικής Κατανάλωσης Ενέργειας (ΚΣΜΚΕ). Το έργο ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2018, έχει διάρκεια 3 χρόνων και είναι υπό το συντονισμό του Ιταλικού Εθνικού Κέντρου Ερευνών (National Research Centre – CNR),

Post Author: