Αρχική / Τελευταία Νέα / LOCAL4GREEN-Προώθηση Πράσινης Φορολογίας στις Τοπικές Αρχές

LOCAL4GREEN-Προώθηση Πράσινης Φορολογίας στις Τοπικές Αρχές

Οι Τοπικές Αρχές στην Κύπρο αν και έχουν εφαρμόσει Σχέδια Δράσης Αειφόρου Ενέργειας και έχουν δεσμευτεί στη μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2020, αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες για την υλοποίηση βιώσιμων ενεργειακών έργων.

Ο κύριος στόχος του έργου LOCAL4GREEN  είναι να υποστηρίξει τις Τοπικές Αρχές να εφαρμόσουν πράσινες πολιτικές και συγκεκριμένα πράσινες φορολογίες ή πρακτικές για την ευρύτερη προώθηση ΑΠΕ στην επικράτεια τους. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης μέσω του Προγράμματος Interreg MED (2014-2020). Από την Κύπρο συμμετέχει το Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών σαν εταίρος και σαν φορείς υποστήριξης (associated partners) οι Δήμοι Λευκωσίας, Αραδίππου και η Κοινότητα  Λυθροδόντα.

Στις 6-7 Ιουλίου 2017, πραγματοποιήθηκε η 2η συνάντηση των εταίρων του έργου LOCAL4GREEN στην Κροατία, όπου και αναλύθηκαν οι κυριότεροι παράγοντες που επηρεάζουν την υλοποίηση πράσινων πρακτικών στις Τοπικές Αρχές. Μέχρι το τέλος του 2017, οι Τοπικές Αρχές που συμμετάσχουν στο έργο θα έχουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εφαρμογής πράσινης φορολογίας το οποίο θα πρέπει να υλοποιήσουν, με τη φιλοδοξία να προωθήσει και να υποστηρίξει την υλοποίηση βιώσιμων ενεργειακών έργων.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο LOCAL4GREEN στο τηλ. 22667716 ή στο email: harris.kordatos@cea.org.cy

x

Δείτε Επίσης

Εξετάσεις για υποψήφιους Ειδικευμένους Εμπειρογνώμονες που θα εκδίδουν Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης για Κατοικίες

Το Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών επιθυμεί να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους για τη διενέργεια γραπτών εξετάσεων για υποψήφιους Ειδικευμένους Εμπειρογνώμονες που θα εκδίδουν Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης ...