Αρχική / Τελευταία Νέα / Εργαστήριο για την προώθηση της Γαλάζιας Ενέργειας στην Κύπρο

Εργαστήριο για την προώθηση της Γαλάζιας Ενέργειας στην Κύπρο

Το Maritime Institute of Eastern Mediterranean (MarInEM), το Ωκεανογραφικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου και η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων συνδιοργανώνουν εργαστήριο με θέμα την προώθηση της Γαλάζιας Ενέργειας στην Κύπρο, στα πλαίσια των Ευρωπαϊκών έργων PELAGOS και MAESTRALE.

Το έργο PELAGOS στο οποίο συμμετέχει και το Ενεργειακό Γραφείο ως φορέας υποστήριξης, στοχεύει στην προώθηση καινοτόμων δικτύων και συμπλεγμάτων στον τομέα των θαλάσσιων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (Marine Renewable Energy) εντός και εκτός της Μεσογείου. Το PELAGOS παρέχει ένα συνδυασμό ενεργειών υποστήριξης προς τους Κυπρίους ενδιαφερόμενους για τον εντοπισμό ελπιδοφόρων επιχειρηματικών ευκαιριών, την ανάπτυξη των απαιτούμενων δεξιοτήτων και τη διευκόλυνση της ανάπτυξης, γεφυρώνοντας το χάσμα μεταξύ των πάροχων τεχνολογικών λύσεων και των χρηστών ενέργειας στον τομέα των MRE.

Ο γενικός στόχος του έργου MAESTRALE είναι να προωθήσει την ανάπτυξη της Γαλάζιας Ενέργειας στην περιοχή της Μεσογείου ως βασικό τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης, προωθώντας τη δημιουργία και τη διακρατική δικτύωση των συμπλεγμάτων καινοτομίας.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στις 20 Σεπτεμβρίου από τις 08:30 έως τις 14:00 στο Πανεπιστήμιο Κύπρου Κτίριο ΚΚΟΔ 9, αίθουσα 010, που βρίσκεται στη Λεωφόρο Πανεπιστημίου 1, 2109 Αγλαντζιά, Λευκωσία, (χάρτης)

Οι παρουσιάσεις θα γίνουν στην ελληνική γλώσσα.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να δηλώσετε συμμετοχή παρακαλώ ανατρέξτε στους πιο κάτω συνδέσμους.

Ατζέντα Εργαστηρίου

Δήλωση Συμμετοχής μέχρι 17 Σεπτεμβρίου 2018

x

Δείτε Επίσης

INVITATION: September 13th @ 18:30 ClimateLaunchpad Demo Day

Chrysalis LEAP cordially invites you to the ClimateLaunchpad 2018 Demo Day, the world’s largest green business ideas competition currently running in 45 countries globally. The ...