Αρχική / Τελευταία Νέα / Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «European Energy Manager-EUREM»

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «European Energy Manager-EUREM»

Το Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών και η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) διοργανώνουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εuropean Energy Manager-EUREM» (Ευρωπαίος Διαχειριστής Ενέργειας), ένα τυποποιημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε άτομα που διαχειρίζονται θέματα ενέργειας στις επιχειρήσεις/οργανισμούς που εργάζονται.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο και επιχορηγούμενο από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού.

Έγκριση του πρόγραμματος από την Υπηρεσία Ενέργειας

Τα προσόντα και τα καθήκοντα του «Διαχειριστή Ενέργειας» ρυθμίζονται με το περί Ενεργειακής Απόδοσης (Διαχειριστές Ενέργειας) Διάταγμα του 2016 (ΚΔΠ 344/2016), όπου, μεταξύ άλλων, καθορίζεται η απαίτηση για παρακολούθηση εγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος κατάρτισης. Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το Διάταγμα εδώ.

Μετά από αίτημα του Ενεργειακού Γραφείου, η Υπηρεσία Ενέργειας έχει αναγνωρίσει το πρόγραμμα EUREM ως πρόγραμμα εκπαίδευσης διαχειριστών ενέργειας που πληροί τις πρόνοιες της ΚΔΠ 344/2016.

Στόχος του προγράμματος

Στόχος του προγράμματος είναι να παρέχει στους εργοδοτούμενους επιχειρήσεων/οργανισμών όλες τις απαραίτητες γνώσεις σχετικά με την ενεργειακή κατανάλωση και ενεργειακή απόδοση κτιρίων, την εξοικονόμηση ενέργειας και την αξιοποίηση τεχνολογιών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε κτίρια/βιομηχανίες. Με τις γνώσεις και δεξιότητες που θα αποκτήσουν, οι συμμετέχοντες θα είναι ικανοί να προτείνουν και να εφαρμόζουν μέτρα, με σκοπό την αύξηση της ενεργειακής απόδοσης της επιχείρησης/οργανισμού τους και συνεπώς της ανταγωνιστικότητά τους.

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 27 Απριλίου – 16 Ιουνίου 2018.  Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό ωρολόγιο πρόγραμμα εδώ.

Διάρκεια προγράμματος: 90 ώρες κατάρτισης, εκ των οποίων οι 10 παρέχονται δωρεάν από τους διοργανωτές.

Χώρος διεξαγωγής: Αίθουσα Α, Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων, Λευκωσία

Κόστος συμμετοχής:

  • Για δικαιούχους ΑΝΑΔ: €442,45 +ΦΠΑ = €526,50
  • Για μη δικαιούχους ΑΝΑΔ: €1350 +ΦΠΑ = €1606,50
  • Για παρακολούθηση επιλεγμένων ενοτήτων: €15+ΦΠΑ ανά διδακτική ώρα

Μπορείτε να διαβάσετε εδώ περισσότερες πληροφορίες για τα κριτήρια που απαιτούνται για να δικαιούται ένας εργοδότης επιχορήγηση για τη συμμετοχή εργοδοτούμενου του στο πρόγραμμα κατάρτισης.

Οι άνεργοι που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια που καθορίζει η ΑνΑΔ, μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις.

Αιτήσεις συμμετοχής: Αιτήσεις συμμετοχής στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα γίνονται δεκτές μέχρι τις 25 Απριλίου, 5:30 μμ. 

Έντυπα συμμετοχής: Παρακαλούμε όπως συμπληρωθούν πλήρως και σταλούν στο φαξ 22667736 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση maria.paphiti@cea.org.cy τα απαραίτητα έγγραφα που ισχύουν για την κάθε περίπτωση συμμετεχόντων:

Όλοι οι συμμετέχοντες: Έντυπο αίτησης EUREM

Συμμετέχοντες που επιθυμούν να παρακολουθήσουν επιλεγμένες ενότητες: Έντυπο αίτησης επιλεγμένων ενοτήτων

Δικαιούχοι επιχορήγησης ΑνΑΔ-ΕΡΓΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟΙΈντυπο 6ΠΕ και Έντυπο ΚΕ2

Δικαιούχοι επιχορήγησης ΑνΑΔ-ΑΝΕΡΓΟΙ: Παραπεμπτικό από ΔΥΑ για Πολυεπιχειρησιακό Πρόγραμμα Κατάρτισης-Σύνηθες Πρωτότυπο, Έντυπο ανανέωσης εγγραφής ανέργου (ES19), το οποίο να βρίσκεται σε ισχύ κατά την ημερομηνία έναρξης του προγράμματος κατάρτισης-Αντίγραφο, Έντυπο 1ΠΕ_Άνεργοι

 

Για περισσότερες πληροφορίες για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πατήστε εδώ.

Ωρολόγιο πρόγραμμα

Έγκριση Υπηρεσίας Ενέργειας

 

 

 

 

 

x

Δείτε Επίσης

“Προοπτικές και λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας μέσα από την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων”

Ενημερωτική ημερίδα για τα κτίρια Το Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών σε συνεργασία με το Δήμο Λευκωσίας σας προσκαλούν σε ενημερωτική ημερίδα για τα κτίρια με ...